Diavetito

2010/02/18

Kave es.....

...szolgak. Itt ulok a gepnel, delutani kavemat iszogatva. Majdnem minden delutan a sogornommel kavezni szoktunk, ilyenkor egy kis nyugtunk van a gyerekektol, Alex altalaban uzsonnazik az etetoszekeben, tobbiek jatszanak vagy teveznek a haz mas helyisegeiben. Ma is igy terveztuk, de nem jott ossze. A kavet ugyan megcsinaltuk, megis egyedul iszogatom. Salam ugyanis hazifeladatot csinal :). Nem, nem az o sajatjat, hanem Noahjet. Meg pedig azert, mert Noah mult heten elbotlott a sajat cipofuzojeben (tipikus kajla 10 eves..) es kicsavarodott a csukloja. Dokinal is voltak, megrontgeneztek, nem torott el, de fajdalmas, beraktak egy rogzitokotesbe. Mivel irni nem tud igy, ezert minden nap az anyukajanak mondja tollba a tobb oldalas hazit. Nem tudom ki utalja jobban a szituaciot, Salam vagy Noah. Mindenesetre kb. ketszer tovabb tart a hazifeladat mostanaban. Ma pl. egy mini kiserleti tablat kell kesziteni, Noah adja a parancsokat, Salam pedig vegrehajtja. Nem irigylem :).
Azert en sem unatkozom. Alexet ugy mar nem lehet csak ugy lerakni valahova ugy, hogy ott is maradjon, ezert folyamatosan sas szemekkel kell kovetnem minden mozdulatat. Kepes a kanape ala bemaszni, nyujtja a kis virsli karjait es a legkisebb morzsat is megtalalja, szajba veszi, megragcsalja, ha eheto lenyeli, ha nem akkor kikopi. Probalom jatekokkal lekotni ot, hogy ne szemetre vadasszon, de persze a jatekok nem annyira erdekesek mint a "tiltott gyumolcs" :). Amig en Alexet figyelem addig Amira a kiszort kutyakajat sopri ossze, mert Alex mar szemet vetett arra is! Ahogy Klari mondta par honapja: "Milyen jo, hogy itt kis szolgak is vannak!" Valoban, sokkal konyebb igy babazni, hogy kozben ugraltathatom a "szolgakat": "Hozz egy pelenkat, szedd ossze a jatekokat, vidd ezt a szemetbe!"...stb. Megfizetethetetlen a nagyobb gyerekek segitsege!
Na de most mennem kell, mert en engem is befogtak a kiserleti tabla keszitesbe, rajzolni kell valamit ra es azt csak en tudok :). Erre sajnos nincs szolga...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése