Diavetito

2010/05/14

Ezerrel keszulodunk..

... Alex hetvegi szulinapi bulijara. Vasarnap lesz egy eves a kis budos, de holnap unnepeljuk. Meghivtuk Samer reszerol a csalad egy reszet, nagynenik, nagybacsik, unokatesok, valamit a mi legkozelebbi barataink kozul nehanyan koszontik majd az unnepeltet. O persze ebbol mit sem sejt :). Az elso szuletesnap mindig a csaladrol, baratokrol szol, de jo egy ilyen jeles alkalombol osszejonni. Sajnalom nagyon, hogy a magyarorszagi csalad nem lehet ennek reszese, de ha jol sejtem nekik sem kell az unneplest nelkulozniuk, mert Sebi baba elso szulinapja mindjart itt van es Klariek Magyarorszagon unneplik majd Alex kedvenc unokatesojat :).
Anyosomeknal lesz a Alexander bulija, mi ma este autozunk el hozzajuk, tobbiek pedig holnap delutan jonnek. En jelen pillanatban itthon sutok, fozok, keszulnek a salatak, a fasirt, anyosomek keszitik a fo fogasokat, ami Stroganoff belszin rizzsel, valamit grillezett citromos-fokhagymas csirkecomb lesz.
Torta megrendelve, diszites megvasarolva (eljen a 99 centes bolt, ahol mindenfele aranyos diszitest vettunk, darabjat kemeny 99 centert :)). Kepek jovo het elejen!

Mivel sokan kerdeznek emailben, szemelyesen, hogy Alex miket csinal, jar e, mit eszik, alszik e, ezert irok rola par szot.

Nem, nem jar meg. Legalabbis nem egyedul. Butorva, kutyaba, kezembe kapaszkodva nagyon szepen lepeget. Meg nem meri elengedni a biztonsagot nyujto tamaszt, ugyhogy az onallo lepegetes meg kicsit odebb van nekunk.
Beszel, meg pedig ket nyelven :). Mondja, hogy "tutya" (kutya), doggie (szinten kutya :)), Daz (Daisy, haziallat kutya :)), vau (beszelo kutya), ebbol latszik, hogy imadja a haziebunket, Daisyt. Kepes az ablakbol fel oran at bamulni ahogy fekete ordogunk le-fol rohangal az udvaron, ujabb es ujabb jatekokat cipelve felelmetes fogai kozott.
Szavak amiket ezen kivul mond (nem a kutya, Alex): dabda (labda), ball (szinten labda), hamma (ez eleinte en voltam, felhaborodva kiabalta a kisagybol ha nem ugrottam amikor o anyatejre vagyott), anja (anya), jaj! (amikor elesik vagy leejt valamit), bb (baba).
Nem iszik csoros poharbol, csak es kizarolag rendes poharbol.
Imadja a gyumolcsot es a pici, halacska formaju kekszeket. Amugy mindenevo. Szopni nem nagyon akar mar, egy-egy perce oda bujik, de lassan vegzunk (hurra nekem!).
Az ejszakat atalussza, este 8 korul fekszik es reggel fel 8-kor kel, amikor en (ujabb hurra nekem!)
Nagyon vidam es jo termeszetu, egy ici-pici "leilas" beutessel (akik ismeritek Leilat tudjatok mirol beszelek), szoval tudja az akaratat ervenyesiteni, rikacsolni is tud es a mu-siras is mar jol megy! Viszont kepes ket es fel oran keresztul vasarolni velem, eljatszik egy labdaval fel oraig ha ugy alakul, sokat nevet, testverei es unokatesoi szamara elo babakent szerepel, aki minden jatekban benne van! Orakig tudnek rola irni, de nem teszem, mert legkozelebb nem olvastok el :)). Mindenkinek szep hetveget es Boldog Szulinapot az en draga Alexander babamnak!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon Boldog Szulinapot, Alex!! Ugyes gyerek, es milyen szep. Jo buli volt, ugy atjon a jokedv. Cheers!

    VálaszTörlés
  2. Koszi! En miert nem tudok kommentalni a blogodon? Pont ma akartam irni neked, hogy ezt megkerdezzem. Valami atallitodott? Nagyon jok az allatkertes kepek, Art egy tunder, legjobb kep amin harman vagytok, Andras, Bubu meg te!

    VálaszTörlés